TOIMINTATYYLIPALAUTE™ -analyysi

toimintatyylipalaute-3-0

Analyysi ja raportti tilattavissa Suomeksi.

 

Kun ihminen ensimmäisen kerran kuulee oman äänensä nauhalta, hän yleensä hämmästyy. Sama koskee videokuvaa. Kolmas yllätys on lähes aina ensimmäinen 360-palaute, jossa muut arvioivat meitä tiettyjen asioiden suhteen. Yllätykset johtuvat siitä, että mieli rakentaa itsestämme kuvia, joissa toiveet ja todellisuus sekoittuvat.

Oman ajattelutyylin tunnistamiseen on kehitetty hyvä väline: MBTI-indikaattori ja sen suomalainen versio, LUONTAISET TAIPUMUKSET™ -analyysi. Nämä kuvaavat ajatteluumme liittyviä taipumuksia joista vain pieni osa näkyy meistä ulospäin.

”Millaisena muut näkevät meidän toimintatyylimme?”, on kysymys jonka selvittämiseen ei ole kehitetty toimivaa työvälinettä. Nyt on: TOIMINTATYYLIPALAUTE™. Se on eräänlainen 360-palautteen ja LUONTAISET TAIPUMUKSET™ -analyysin yhdistelmä.

Miten työkalu toimii?

TOIMINTATYYLIPALAUTE™ on parhaimmillaan kun sitä käytetään työryhmien/tiimien sisäisen toiminnan kehittämiseen. Jokainen työryhmän jäsen valitsee 4 palautteen antajaa omasta työryhmästään. Heille lähetetään sähköpostiin palautekysely, joka sisältää 6 valintatehtävää, joihin vastaaminen vie aikaa alle 5 minuuttia. Lisäksi henkilö tekee itsearvion samoista asioista. Työkalu koostaa jokaiselle työryhmän jäsenelle raportin, joka lähetetään vain palautteen saajalle. Siitä näkyy millaisia luonnesanoja ja lauseita henkilö on itse valinnut ja mitä muut ovat valinneet. Tulos on usein yllättävä, koska toimintamme näyttää usein ulospäin erilaiselta kuin kuvittelemme. Tällainen palaute antaa erinomaiset lähtökohdat oman toimintatavan kehittämiseen kyseisessä ryhmässä.

Mitä hyötyjä menetelmä tarjoaa?

  • Menetelmä antaa tietoa siitä mitkä luonteenpiirteet ja toimintatavat meissä näkyvät voimakkaimmin ulospäin. Emme ole useinkaan niistä tietoisia.
  • Toinen hyöty on siitä, että pystymme palautteen avulla varmistamaan taipumusanalyyseissa (LUONTAISET TAIPUMUKSET™, MBTI, …) saamiamme tuloksia. Olemme itseämme arvioidessa usein tiedostamattamme puolueellisia eli teemme valintoja sen pohjalta millainen haluaisimme olla.
  • Menetelmä tarjoaa työryhmille välineen, jonka avulla ihmiset pystyvät keskustelemaan vaikeistakin asioista rakentavalla tavalla.
  • Menetelmään sisältyy seurantamenettely, jolla sovittujen kehitystoimenpiteiden toteutumista – palauteen vaikutuksia – on helppo seurata.

Ensin LUONTAISET TAIPUMUKSET™ -analyysi

Työkalun taustalla on MBTI-viitekehys, jonka tunteminen edellyttää palautteen ymmärtämistä. Käytännössä se tarkoittaa MBTI- tai LUONTAISET TAIPUMUKSET™ -analyysin tekemistä. Tämä on siis TOIMINTATYYLIPALAUTE™ -analyysiä syventävä työkalu.

Lisää tietoa

Lisää tietoa TOIMINTATYYLIPALAUTE™ -menetelmästä saa tuotepäällikkö Niko Heliniltä
niko(a)luontaisettaipumukset.fi | 040 722 7179

Kysy lisää tietoja tai pyydä tarjous organisaatiollenne (Huom! TOIMINTATYYLIPALAUTE™ on jatkoa perusanalyysista saataville tiedoille)

  • Ota yhteyttä oheisella lomakkeella!

  • Kerro mistä haluat lisätietoa tai mikä on yhteydenottopyyntösi aihe. Otamme sinuun yhteyttä pian.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.