Jari Saarenpää_150

Kirjoittaja: valmentaja Jari Saarenpää |

 

Olen tullut siihen tulokseen, että ”seuraa intohimoasi”- kehotus johtaa ihmisen väärälle polulle. Sinällään kehotuksen antajalla on varmasti useimmiten vilpitön ajatus edesauttaa toisen henkilön hyvinvointia, mutta tuolla strategialla ei valitettavasti saa aikaan kestäviä tuloksia. Miksikö? Koska tuossa kehotuksessa sinä olet maailman napa. Vertauskuvallisesti kyseessä on sama ilmiö, jos yrittäisit työntää köydellä. Tai rakentaa hyvinvointiasi, joka perustuu pelkästään ulkoisiin motivaatiotekijöihin, kuten rahaan, statukseen ja toisten hyväksyntään. Tiedän paljon paremman lähestymistavan. Haluatko sinä tietää, miten sinun kannattaa suunnata omia vahvuuksia ja intohimojasi siten, että alat oikeasti elää omaa unelmaelämääsi?

Kuten varmasti jo hyvin tiedät, voidaksesi hyvin sinun kannattaa keskittyä tunnistamaan ja kehittämään heikkouksien sijasta omia luontaisia vahvuuksia ja ulkoisten motivaatiotekijöiden sijasta sisäisiä motivaatiotekijöitä. Kolmantena tärkeänä hyvinvoinnin alueena on omien intohimojen oivaltaminen – mikä sinua oikeasti sytyttää ja mistä saat huippufiiliksiä juuri sinun elämääsi! Tästä kaikesta on riittävästi tutkimuksia, joten jätän argumentoinnin tällä kertaa kokonaan tekemättä.

Omat kokemukset kuluneilta neljältä vuodelta allekirjoittavat edellä mainitut asiat täydellisesti. Näitä kokemuksia jälleen kerran pohtiessani oivalsin jotakin isoa – taas se vaati arjesta irtautumista, tällä kertaa Italian Piemontessa upeista viiniviljelmistä hyvässä seurassa, kaikilla asteilla nauttien! Kiitos Riikka ja Jyrki Sukula, teette mahtavaa työtä Italiassa ja on upeaa päästä toteuttamaan yhdessä kanssanne motivaatiovalmennus Italiassa ensi kesänä!

Suuri oivallukseni liittyy merkityksen luomiseen. Tämä yksi sisäisen motivaation kolmesta tärkeästä palikasta on selvästi vaatinut omalla kohdallani pureskelemista – kaksi ensimmäistä, kokemus vapaudesta sekä kokemus osaamisen kautta tapahtuvasta itsensä kehittymisestä, ovat jo pohdinnoissa varsin pitkällä. Merkityksen kokemus on kuitenkin vielä hakenut lopullista muotoaan. Tai niin lopullista kuin nyt mikään koskaan on. Italiassa tapahtunut oivallus, joka itselleni kirkastui nyt hyvin selkeäksi, liittyy siihen, miten merkitystä kannattaa luoda. Olen toistaiseksi tarkastellut merkityksen luomista liikaa omasta lähtökohdasta käsin – kysynyt itseltäni, miten luon itselleni merkityksellisen elämän? Oivallukseni on, että kysymys on täysin väärin aseteltu. Kysymys pitää asetella toisin – miten luon merkitystä toisille ihmisille?

 

Luo merkitystä toisille

Luot merkitystä silloin, kun osaamisesi ja intohimosi kohtaavat muiden ihmisten tarpeet. Omien vahvuuksien ja intohimon tunteminen on kriittistä, mutta se on vasta ”puoli ruokaa”. Vieläkin kriittisempää on ymmärtää, mitä muut tarvitsevat – missä juuri sinä voit auttaa toisia ihmisiä omien vahvuuksien ja intohimojen avulla!

Luot merkitystä silloin, kun osaamisesi ja intohimosi kohtaavat muiden ihmisten tarpeet. Klikkaa ja Twiittaa

Aloita siis kysymällä itseltäsi, mihin kaikkeen sellaiseen omien vahvuuksien ja intohimojen yhdistelmää voisi hyödyntää, joka oikeasti hyödyntää toisia ihmisiä. Tässä lähestymistavassa yhdistyy myös eräs merkittävä etu, mikä useimmiten jää toteutumatta, jos tarkastelee merkityksen luomista vain omista lähtökohdista käsin. Tästä merkittävästä asiasta sitten lisää ensi kesän valmennuksessa Italiassa!

Pohdimme näitä sinulle tärkeitä asioita LÖYDÄ SISÄINEN MOTIVAATIOSI™ viikonloppuvalmennuksissa, seuraavan kerran marraskuussa Tampereella (12-13.11.2016) ja Helsingissä (19-20.11.2016). Yhden viikonlopun aikana saamme jäsenneltyä monta asiaa hienosti eteenpäin, mutta paljon jää vielä viikonlopun jälkeen tekemistä jäljelle. Useimmat valmennukseen osallistuvat onnistuvat viikonlopun aikana löytämään omia luontaisia vahvuuksiaan, tunnistamaan sisäisiä motivaatiotekijöitään ja pisimmälle ehtineet saavat myös intohimoistaan hyvän käsityksen. Oman sisäisen motivaation paketointi vaatii kuitenkin prosessointiaikaa, joten jo tuo edellä mainittu on hyvä tulos yhdelle viikonlopulle.

motivaatio

Työstämme motivaatiovalmennuksissa kuvan mukaista neliapilaa. Voit lukea neliapilaa siten, että sisemmän neliapilan lehti on aina kahden lähimmän ulomman neliapilan lehden tulo, siis kertomerkki välillä. Esimerkiksi intohimo on seurausta siitä (kertolasku), että olet jossakin asiassa hyvä ja todella rakastat sen tekemistä. Tarvitset siis molempia osatekijöitä riittävästi ennen kuin intohimosi alkaa sykkimään. Mikäli toista on paljon, esimerkiksi sinulla on todella kaunis lauluääni, mutta et kuitenkaan erityisesti rakasta esiintymistä, intohimosi tuskin riittää Saara Aallon kaltaiseen menestykseen X-Factorissa UK:ssa! Kun lähdet neliapilan pohtimisessa liikkeelle, nykytilanteesi saattaa heikoimmillaan liittyä ulomman neliapilan lehteen ”saan rahaa siitä”. Kestävän hyvinvointisi kannalta tärkeää on, että jokainen neliapilan lehti tulee mietityksi ja oivallat omalla kohdallasi, mitä juuri tuo apilanlehti sinun elämässä tarkoittaa.

 

Kenelle sinun työsi luo merkitystä?

Järjestämme ensi kesänä Italian Piemontessa syventävän LÖYDÄ SISÄINEN MOTIVAATIOSI™ valmennuksen 15 hengelle (26.6-2.7.2017, kysy lisätietoja info@luontaisettaipumukset.fi). Haluan auttaa sinua löytämään oman elämäsi tarkoituksen tässä neliapilan viitekehyksessä. Mikäli haluat tähän syventävään valmennukseen ensi kesänä mukaan, sinun kannattaa nyt heti aloittaa näiden tärkeiden asioiden työstäminen. Tulemme haastattelemaan kaikki valmennukseen mukaan pääsevät ja varmistamaan, että saamme huippuhyviä tuloksia jokaiselle osallistujalle. Mikäli et ole vielä osallistunut LÖYDÄ SISÄINEN MOTIVAATIOSI™ viikonloppuvalmennukseen, sinun kannattaa harkita sitä nyt vakavasti. Valmennuksen esittelysivuilta voit lukea aikaisempiin valmennusohjelmiin osallistuneiden kokemuksia viikonlopun annista.

merkitys

Näetkö mahdollisena, että lähdet tälle tutkimusmatkalle etsimään oman elämäsi neliapilaa, jonka avulla voit luoda itsesi elämään juuri sinun elämääsi?

|kuvat Shutterstock|
Kirjoittaja:luontaisettaipumukset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *