Kirjoittaja: ANNA SORKO

LUONTAISET TAIPUMUKSET™ -valmentaja

ENFJ – Elämäntehtäväyrittäjien oivalluttaja ja innostaja

 

 

Elämäntehtäväyrittäjä valjastaa vahvuutensa

 

Yhä useampi ihminen perustaa yrityksen toteuttamaan henkilökohtaista missiotaan. Taustalla on usein kyky nähdä maailmassa epäkohta, jonka muuttamiseen itsellä on annettavaa. Elämäntehtäväyrittäjän kasvu on itsetuntemuksen kehitysprosessi.

 

Halu muuttaa maailmaa

Aikuisiän luonnolliseen kehitysvaiheeseen kuuluu halu toimia yhteiskunnan hyväksi ja luoda jotain omanlaista uutta. Tämä ilmenee tarpeena etsiä merkityksellisyyttä elämään – sitä omaa juttua. Sisäinen tyytymättömyyden nakutus, uupuminen väärissä tehtävissä ja oman epätoivotun tilanteen tiedostaminen voivat ohjata sinut olennaisten kysymysten äärelle. Alat etsiä omaa paikkaasi tässä odotusten ja uskomusten ristiaallokossa. Tämän ajan ennakoimaton (työ)elämä vielä lisää paineen tuntua. 

Jos löydät hetkittäisiä suvantopaikkoja itsesi äärellä, kutsumuksesi voi alkaa pilkahdella. Kykenet yhdistämään pisteitä, joista polkusi muodostuu. 

”Elämässäsi piirtyy jokin asia, joka tulee sinulta niin helposti, että saatat pitää sitä lähes itsestäänselvyytenä.”

Se on alue, jonka parissa viihdyt, josta janoat oppia lisää, josta saat energiaa ja johon haluat käyttää aikasi ja rahasi. Sen ympärille olet muodostanut ihmissuhteita ja todennäköisesti olet jakanut siihen liittyvää osaamista muiden iloksi. Elämäntehtävä ei ole yksittäinen tehtävä, ammatti tai tavoite. Ennemminkin se on tapasi elää, jakaa ja toteuttaa jotain sinulle luontaista.

 

 

 

Rohkeus toimia

Päätös lähteä elämäntehtäväyrittäjäksi vaatii rohkeutta. Se pelottaa, koska tehtäväsi on sinulle niin henkilökohtainen ja tärkeä. Siihen tarttuminen vaatii sinulta kasvua. Tarvitset näkemystä ja uskallusta luopua vanhoista sitkeistä ajatusmalleista ja löytää uudenlaisia toimintatapoja. Itsetuntemus vahvistaa uskallustasi kehittää tunnistamiasi vahvuuksia. 

”Ymmärrys omista vahvuuksistasi auttaa purkamaan pelkoja.”

Ristiriita sisäisen todellisuutesi ja arkisen toimintasi välillä voi kasvaa niin suureksi, että hyppy uuteen tuntuu yhä houkuttelevammalta. Jos päätät huolehtia sisäisestä hyvinvoinnistasi ja ottaa vastuun elämästäsi, tee itsesi kannalta oikeita valintoja. 

 

 

Ymmärrys itsestä

Itsetuntemuksesta on tullut itsensä johtamisen ydintyökalu. Ellet tiedosta mistä saat energiaa ja mikä sitä sinulta kuluttaa, on kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin ylläpitäminen mahdotonta. 

Yrittäjälle itsetuntemattomuuden hinta on kallis Klikkaa ja Twiittaa 

Omien vahvuuksiesi tunnistaminen auttaa sinua löytämään sen asian, jossa sinulla on maailmalle eniten annettavaa. Oman suurimman potentiaalisi tunnistaminen kertoo missä voit tulla erinomaiseksi ja mihin sinun kannattaa aikasi investoida. Yhdistelmä, jossa kohtaavat luontaiset vahvuutesi, mielenkiintosi ja osaamisesi on ylivoimainen. 

LUONTAISET TAIPUMUKSET™ on yksi tapa lähteä selvittämään mikä sinua motivoi ja mihin sinun kannattaa energiasi satsata. Tunnistatko sinä elämäntehtäväyrittäjän itsessäsi? Onko nyt oikea hetki aloittaa itsetuntemusmatka?

 

Anna Sorko

 

Tutustu Annan palveluihin

www.bondauttaja.com

 

Tutustu myös muihin blogikirjoituksiimme.

Kirjoittaja:LUONTAISET TAIPUMUKSET

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *