Kirjoittaja: MBA, Certified Results Coach, Työyhteisövalmentaja, LUONTAISET TAIPUMUKSET™ esimies- ja asiantuntijatyön lisenssivalmentaja, Maria Kausto-Turner  

 

Mieti hetki johtoryhmää, johon kuulut. Miten arvioisit sen selviävän kiihdytyskisassa? Ajetaanko nollasta sataan rapsakan reippaasti vai hiljakseen ja tasaisen varmasti? Entä miltä näyttää viereisellä kaistalla – ovatko kisan muut firmat takanapäin, kiihdyttävät tasaisesti rinnalle, vai kaasuttaako ohi etunenän kulkijoita? Päästäänkö maaliin ehjinä, vai hyydyttävätkö kovat kierrokset koneen loppusuoralla?

Tuloksellisen johtoryhmätyöskentelyn vaikutukset ovat ilmeisiä koko yrityksen toimintaan. Vaikka asia on päivänselvä, mahdollisuudet jäävät realisoitumatta harmittavan useasti. Johtoryhmän potentiaali, kuten visionäärisyys, ketteryys, taito pysähtyä strategisten valintojen äärellä tai kyky nopeaan toimeenpanoon kaatuvat rutiineihin, erimielisyyksiin, liikaan peruutuspeiliin tuijottamiseen tai omalla mukavuusalueella pysymiseen. Jo tehtyjen asioiden ja tulosten pelkkä raportointi ja jäsenten väliset valtataistelut tekevät johtoryhmätyöskentelystä kaikkea muuta kuin energisoivaa ja innovatiivista liiketoiminnan strategista kehittämistä.

Luontaiset vahvuudet johtoryhmän kivijalkana

Johtoryhmän perustehtävä kirkastuu tavoitteen kautta. Yhdessä viisaasti asetetut tavoitteet vievät parhaimmillaan johtoryhmätyöskentelyn tuottavuutta harppauksen eteenpäin. Yhteinen visio tulevaisuudesta ei kuitenkaan riitä. Tuloksellinen johtoryhmä osaa hyödyntää jäsentensä erityiskykyjä ja osaamista. Luottamuksen kasvaessa johtoryhmästä kasvaa tiimi, jossa asioita viedään yhdessä aidosti eteenpäin luottamuksellisessa ilmapiirissä. Tällöin asioista voidaan keskustella tulevaisuutta rakentavassa hengessä: ideoiden ja kompaten tai tarpeen vaatiessa kriittisesti kyseenalaistaen, ei kampaten vaan arvostaen.

Strategiatyössä innovointi ja visiointivaiheet ovat tärkeitä, mutta tarvitaan myös kykyä konkretisoida asiat, ja viedä ne käytännön toteutukseen. Tunnistatteko johtoryhmänne työskentelytapojen vahvuudet? Entä mitkä asiat jäävät heikoimmalle huomiolle? Tehokkaassa ja toimivassa tiimityöskentelyssä tarvitaan erilaisia vahvuuksia, ja erilaiset tilanteet vaativat eri painotuksia. Pelkkä konkretisoija-/toteuttajatiimi ei luo menestyksekästä yritystä, jos innovointi ja visiointi ovat heikolla tasolla. Ja päinvastoin. Erilaisuutta tarvitaan, mutta erilaisuudestakaan ei saa tehdä tekosyytä tietynlaiseen toimintaan tai toimimattomuuteen. Erilaisuuden tunnistamisen rikkaus näkyy siinä, että johtoryhmässä jokainen pystyy sekä huomioimaan oman toiminnan vaikutukset muihin että muokkaamaan omaa toimintaansa tilannekohtaisesti yhteisen tehokkuuden varmistamiseksi.

 

Tuloksellinen johtoryhmä osaa hyödyntää jäsentensä erityiskykyjä ja osaamista. Klikkaa ja Twiittaa

 

 

Katse peruutuspeilistä horisonttiin

Arvioi seuraavaksi johtoryhmäsi toimivuutta eri näkökulmista. Millaista on jäsenten välinen dynamiikka? Kuka on liikaa ja kuka liian vähän äänessä? Millaisia asioita johtoryhmän kokouksessa käsitellään ja miten asiat päätyvät agendalle? Valtaavatko työkokoukset tilan strategiselta pohdinnalta? Miten johtoryhmä käy vuoropuhelua organisaation kanssa, hyödynnetäänkö johtoryhmän ulkopuolisia tahoja ja millaisia tuloksia johtoryhmätyöskentelyllä saadaan aikaan?

Kiihdytyskisan voittava johtoryhmä kääntää katseen peruutuspeilistä horisonttiin, kaasuttelee reippaasti eteenpäin ajettuja kilometrejä hyödyntäen ja rohkeasti uusia reittejä kokeillen.

 

Johtoryhmästä johtotiimiksi™ -valmennus

Tarjoamme viidelle nopeimmalle organisaatiolle mahdollisuuden osallistua Johtoryhmästä johtotiimiksi™ -valmennukseen edulliseen pilottiasiakashintaan! Valmennuksen tulee käynnistyä syksyn 2018 aikana. Kiinnostaako? Kysy lisää info@luontaisettaipumukset.fi tai Maria Kausto-Turnerilta puhelinnumerosta 040-353 5851.

Johtoryhmästä johtotiimiksi™-valmennus on useamman LUONTAISET TAIPUMUKSET™ valmentajan yhdessä kehittämä valmennusmalli, joka auttaa johtoryhmääsi ottamaan tarvittavat askeleet eteenpäin tuloksellisuuden ja tuottavuuden lisäämiseksi. Valmennuksen tavoite on rakentaa johtoryhmästänne entistäkin paremmin erilaisuutta arvostava ja hyödyntävä huipputiimi. Valmennus on erityisen hyödyllinen erilaisissa muutostilanteissa johtoryhmän ryhmäyttämisessä toimimaan laaja-alaisesti ja tehokkaasti. Valmennus voi myös paljastaa alueita, jotka johtoryhmän jäsenten luontaisten taipumusten takia ovat jääneet tähän asti vähäiselle huomiolle, koska niitä ei ole erikseen tiedostettu.

Valmentajillamme on yhteensä kymmenien vuosien kokemus johtamisen ja henkilöstön kehittämisestä. Voit tutustua Johtoryhmästä johtotiimiksi™ valmennuskokonaisuuden pääkehittäjiin Juha Arikoskeen, Maria Kausto-Turneriin, Sanna Niemelään, Jaana Piikkilään ja Terhi Vesteriseen osoitteessa https://luontaisettaipumukset.fi/yhteystiedot/.

 

 

 

 LUONTAISET TAIPUMUKSET™ -VALMENTAJISTA ESITTELYSSÄ

TANJA MERONEN, KETTU valmennus ja viestintäTanja valmentajana

KETTU valmennuksen LUONTAISET TAIPUMUKSET™ -palvelut


 

Kirjoittaja:luontaisettaipumukset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *