PekkaJuhola

Kirjoittaja: valmentaja Pekka Juhola |

 

Miksi minua ei ymmärretä?

 

”Olen akateemisesti sivistynyt, minulla on hyvä ja arvostettu työpaikka ja olen omassa tehtävässäni pärjännyt asiantuntijana hyvin.

Organisaatiomuutoksen myötä ovat tehtäväni muuttuneet ja minusta tehtiin samalla esimies kehitysryhmään. Ensimmäistä kertaa esimiehenä – haasteellista mutta on mukavaa edetä myös urallaan.

Usein palavereissa ja kokouksissa tulee isoja haasteita siitä, kun ihmiset eivät ymmärrä itsestäänselvyyksiä ja niihin tuhraantuu turhaa aikaa. Olettaisi, että hyvän akateemisen koulutuksen omaavat ihmiset ymmärtäisivät näinkin yksinkertaisia asioita.

Välillä tilanteet kärjistyvät ja virheitäkin tulee. En voi hyväksyä tällaista ja olen pakotettu poistamaan tiimistämme joitakin ihmisiä.”

 

Tämän minulle kertoi hyvä ystäväni ja kysyi, mitä hänen olisi tehtävä, että saisi ihmiset ymmärtämään. Kysyin häneltä mitä sana LIPPU tuo hänelle mieleen? Hetken mietittyään hän vastasi.

 

”Lentolippu, junalippu, oopperalippu, mainoslippu…äää onhan noita kaikenlaisia lippuja”.

 

Lippu, itsenäisyytemme juhlava tunnus oli minulla mielessäni kysyessäni. Meille kummallekin sana LIPPU merkitsi täysin eri asioita.

 

Miksi minua ei ymmärretä….

Me kaikki olemme yksilöitä, erilaisia. Onneksi! Tapamme ajatella vaihtelee, ja vaikuttaa siihen, että ymmärrämme tai tulkitsemme asioita eri tavoin. Jokainen kuitenkin oikein ja omalla tavallaan.  Erilaisuus on rikkaus. Rikkaus, jos ymmärrämme ajattelutapojen erilaisuutta. Mitkä ovat minun luontaiset taipumukseni? Ne saadaan selville helposti lyhyellä analyysillä, LUONTAISET TAIPUMUKSET™.

Hyvä ystäväni teki analyysin ja saimme hänen profiilinsa. Avasin sen hänelle ja kerroin taustoja ja erilaisuuden merkityksiä. Sen jälkeen sama tehtiin koko tiimille.

Yhteistyö toimii erittäin hyvin ja tuloksia on tullut, jopa palkittujakin. Loppu onkin sitten historiaa…

 

Kirjoittaja:luontaisettaipumukset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *