Kenny Niutanen

Valmennuskielet: suomi, englanti ja italia

+358 40 961 4403
kenny.niutanen@codo.fi

CoDo Oy

Urani aikana olen saanut nauttia erilaisesta tekemisestä: opetus- ja tutkimustyöstä korkeakoululla (TKK) ja Nokialla markkinointityöstä sekä Suomessa että ulkomailla (Hollanti & Italia), sekä palveluliiketoiminnan ja osaamisen johtamisesta sekä Italiassa että
globaalisti.

Erilaisuus näkyi tietysti Nokian aikana eri maiden kulttuurien erilaisuutena. Aloin ymmärtää erilaisuutta kulttuurirajojen yli, kun pohdin, miksi useimpia kolleegojani johtamisrooleissa kiinnosti se, kenellä viime kädessä oli P/L vastuu, siis vastuu taloudellisesta tuloksesta. Minusta se ei koskaan ollut erityinen motivaation lähde, vain välttämätön työn hoitamiseen liittyvä tieto.

Osa erilaisuutta selitetyy kansallisella kulttuurilla. Usein kansallisen kulttuurin ymmärtäminen auttaa ymmärtämään, muttei varsinaisesti hyödyntämään erilaisuutta. Kun tutustuin MBTI-analyysiis ja Luontaisten taipumusten analyysiin, innostuin mallista heti. Se auttoi minua ymmärtämään erilaisuutta erityisesti työelämää hyödyttävällä tavalla. Paitsi että opin ymmärtämään itseäni paremmin, malli auttaa ymmärtämään erilaisuuden lähteitä. LTA on mallina mielestäni sopiva kombinaatio yksinkertaisuutta ja syvyyttä. Sen avulla voi ymmärtää ja hyödyntää erilaisuutta itsessään ja tiimeissä. Toisaalta se on riittävän yksinkertainen, että sitä voi ja kannattaa käyttää esimerkiksi johtoryhmien kehittämisessä. Testattu on ja pelittää!

Suosittelen LTA-analyysin käyttöä erityisesti tiimin kehittämisen työkaluna – oli sitten kyseessä tuotekehitystiimi tai yrityksen johtoryhmä.

LUONTAISET TAIPUMUKSET™ -lisenssit:

LUONTAISET TAIPUMUKSET™ -lisenssivalmentaja
LUONTAISET TAIPUMUKSET™ esihenkilötyön lisenssivalmentaja