Esittelyssä LUONTAISET TAIPUMUKSET™ -valmentaja

Agata Makowiecka

Agata Makowiecka

ELL, Työnohjaaja (STOry)

LUONTAISET TAIPUMUKSET™ -valmentaja

Halmako Oy

 

Eläinlääkäristä valmentajaksi ja näkökulmien avartajaksi

Oma tieni ihmisten valmentajaksi ei ole mennyt ihan suorinta polkua. Valmistuin eläinlääkäriksi sillä ajatuksella, että minusta tulisi pieneläinlääkäri. Valmistumisen jälkeen huomasin kuitenkin pettymyksekseni, että praktiikan parissa työskentely ei tuntunut lainkaan omalta jutulta. Koulutukseni tarjosi onneksi hyvän pohjan työskennellä myös asiantuntijana, lääkemarkkinoinnissa, konsulttina ja kouluttajana. Yrittäjäksi ryhdyin 2013 ja sen myötä myös esihenkilön ja työnantajan roolit tulivat tutuiksi.

Uskon, että mutkikas urapolkuni on johdattanut minua kohti nykyistä työtäni, sillä ammattikunnassani heränneen työhyvinvointikeskustelun johdattelemana kouluttauduin ratkaisukeskeiseksi työnohjaajaksi – ja löysin oman kutsumukseni ihmisten parissa. Tällä hetkellä työskentelen täysipäiväisenä työnohjaajana, valmentajana ja kouluttajana.

Ihmiset ovat kiinnostaneet minua suuresti jo pikkutytöstä saakka. Minusta on aina ollut kiehtovaa, miten eri tavalla ihmiset hahmottavat maailman ja miten sama asia synnyttää eri ihmisissä erilaisia ajatuksia. Kun kouluttauduin LUONTAISET TAIPUMUKSET™ -lisenssivalmentajaksi, ymmärrykseni ihmisten erilaisista ajattelutyyleistä syveni vielä ihan uudelle tasolle. Lisäksi havahduin siihen, miten oma ajattelutyylini on vaikuttanut omiin valintoihini työuralla. Pian huomasin, että LUONTAISET TAIPUMUKSET™ -menetelmän avulla tätä ymmärrystä oli helppo siirtää myös muille ihmisille ja kokonaisille työyhteisöille, mikä tekee siitä arvokkaan työkalun esimerkiksi työyhteisöjen tervehdyttämisessä.

Työssäni antoisinta on seurata asiakkaiden henkistä muodonmuutosta työnohjaus- tai valmennusprosessin aikana. Aivan erityisen mahtavaa on ollut nähdä esihenkilöiden kasvamista omaan johtajan rooliinsa, ja seurata sen vaikutusta koko työyhteisön hyvinvointiin. Kouluttaminen on aina kuulunut lempitehtäviini. Isona mielenkiinnon kohteena minulle on ollut ratkaisukeskeisen prosessin soveltaminen johtamiseen ja koenkin olevani onnekas, sillä olen saanut suunnitella ja toteuttaa ratkaisukeskeisen johtamisen koulutuksia joka vuosi yhdessä Taitotalon kanssa.

Valmentajana kuvailisin itseäni näin: olen kannustava ja lempeästi haastava. Joskus asiakkaalla on hukassa suunta, joskus rohkeus, joskus taas keinot tavoitteen saavuttamiseksi. Oli tilanne mikä tahansa, haluan haastaa asiakkaitani katsomaan asioita uusista näkökulmista ja auttaa valjastamaan omat vahvuudet käyttöön parhaimman mahdollisen lopputuleman saavuttamiseksi.

 

Lue Agatan blogikirjoitus LUONTAISET TAIPUMUKSET™ -menetelmän monipuolisesta hyödyntämisestä eläinlääkärimaailmassa.

TILAA LUONTAISET TAIPUMUKSET™ -KIRJE

Tulet saamaan meiltä postia säännöllisesti. Postit sisältävät mielenkiintoisia kirjoituksia luontaisista taipumuksistamme ja miten ne näkyvät ja vaikuttavat elämäämme. Uutiskirjeissämme julkaisemme kiinnostavia uutisia sekä infoamme LUONTAISET TAIPUMUKSET™ tapahtumista, kampanjoista ja tarjouksista. Tilaa nyt lähettämällä meille yhteystietosi!