Esittelyssä LUONTAISET TAIPUMUKSET™ -valmentaja

Sanna Niemelä

Sanna Niemelä
LUONTAISET TAIPUMUKSET™ -valmentaja

Idearikas ihmisten kehittäjä – INFP 

www.essenti.fi

 

MOTTONI ”Ole se muutos, jonka haluat nähdä” -Gandhi

Polkuni valmentajaksi ei ole ollut ihan suoraviivainen. Työskentelin teollisuusyrityksissä sisäisen laskennan parissa yli 10 vuotta, kunnes tuli tunne, ettei työssäni ole riittävästi merkityksellisyyttä. Kaipasin haasteita henkilöstön kehittämisen parissa, luin, opiskelin ja kehitin itseäni valtavasti. Intuitioni on ohjannut vahvasti valintojani. Olen opiskellut sertifioiduksi Business Coachiksi, ryhmä- ja tiimicoachiksi, LUONTAISET TAIPUMUKSET™ -valmentajaksi sekä erikoistunut erilaisiin johtajuusanalyyseihin (Leadership Agility 360 Assessment sekä Global Leadership Profile).

Laaja-alaisen kokemuksen ja vahvan kehittämistaipumukseni myötä osaamiseni pääseekin parhaiten oikeuksiinsa erilaisten organisaatioiden muutos- ja uudistamishankkeiden parissa. Luontaiselta taipumukseltani olen INFP. Se näkyy etenkin idearikkautena, ja etenkin sopivassa seurassa se tarttuu muihinkin. Aiemmasta työstäni on tarttunut myös kiteyttämisen taito. Osaan hyvin nähdä tilanteissa oleellisimman ja sanoittaa myös ilmiöitä, joita on vaikea pukea sanoiksi. Käytän myös erilaisia teoreettisia malleja, jotka auttavat asioiden hahmottamisessa ja konkretisoinnissa. Myös visuaalisuus on vahva ominaisuuteni.

Nyt toimin jo viidettä vuotta valmennusyrittäjänä, ja autan organisaatioita erilaisissa muutostarpeissa, joita ovat esimerkiksi:

  • - koko organisaation vuorovaikutuksen ja yhteistyökyvyn kehittäminen (ryhmävalmennus)
  • - tiimien toimivuuden ja yhteistyökyvykkyyden parantaminen (tiimi- ja ryhmäcoaching)
  • - organisaatiomuutosten etenemisen tukeminen (valmennus, coaching sekä fasilitointi)
  • - muutosjohtajien henkilökohtainen kehittyminen (Business Coaching + analyysit)

 

Olen työskennellyt monen erilaisen organisaation parissa, mikä on ollut valtava rikkaus ja mahdollisuus oppia ja kehittyä. Olen ollut mm. hyvin teollisuusyrityksissä kehittämässä koko organisaation vuorovaikutustaitoja. Sosiaali- ja terveysalalla olen ollut valmentamassa muutostilanteessa, arvojen ja uuden, yhtenäisemmän kulttuurin kehittämisessä sekä tiimitoiminnan kehittämisessä. Mukaan on mahtunut myös yksilöcoachingia, erilaisia johtoryhmävalmennuksia sekä valmennuksia esihenkilöille organisaatiomuutostilanteissa monissa erilaisissa yrityksissä, muutamissa järjestöissä ja valtion organisaatioissakin.

Parhaimmillani olen, kun tarvitaan vahvaa ihmisten kohtaamista ja aitoa, suoraa otetta. Toimintatapani ohjautuu tilanteiden ja tarpeiden mukaan. Käytän paljon coachaavia kysymyksiä ohjaustyössäni, sekä yksilöiden että ryhmien kanssa. Huumori, helposti lähestyttävyys, avoin ilmapiiri, myönteisyys ja empaattisuus näkyvät asiakastyössäni vahvasti. Toisaalta olen myös varsin tarkkanäköinen ja havaitsen ja sanoitan ääneen havaintojani, jolloin päästään pintaa syvemmälle oikeiden ongelmien äärelle. Ja varsin usein intuitioni ohjaakin suoraan sinne asian ytimeen.

Käytän LUONTAISET TAIPUMUKSET™ -viitekehystä havainnollistamaan tiettyjä tiimityöhön ja vuorovaikutukseen liittyviä ilmiöitä. Toisinaan analyysien teettämisestä on merkittävää hyötyä. Uskon, että tuloksia syntyy vahvuuksien ja luontaisten taipumusten vahvistamisen kautta!

Autan mielelläni organisaatioita uudistumaan ja vahvistamaan tärkeää voimavaraansa – henkilöstöä!

 

 

Sanna Niemelä

www.essenti.fi
sanna@essenti.fi

 

LUONTAISET TAIPUMUKSET™ -lisenssivalmentaja
LUONTAISET TAIPUMUKSET™ -esimies- ja asiantuntijatyön lisenssivalmentaja
LUONTAISET TAIPUMUKSET™ -työryhmän taipumukset-valmentaja

 

Lue Sannan tuore blogikirjoitus Muutoskyvykkäimmät menestyvät tulevaisuudessakin

Sanna valmentajana

 

 

TILAA LUONTAISET TAIPUMUKSET™ -KIRJE

Tulet saamaan meiltä postia säännöllisesti. Postit sisältävät mielenkiintoisia kirjoituksia luontaisista taipumuksistamme ja miten ne näkyvät ja vaikuttavat elämäämme. Uutiskirjeissämme julkaisemme kiinnostavia uutisia sekä infoamme LUONTAISET TAIPUMUKSET™ tapahtumista, kampanjoista ja tarjouksista. Tilaa nyt lähettämällä meille yhteystietosi!