Marko Vainikka

Ihmisistä palavasti kiinnostunut humanisti – ESFJ

Valmennuskielet: suomi ja englanti

+358 50 303 3951
markousa71@hotmail.com

Olen 47- vuotias YTM Lappeenrannasta. Päivätyössä toimin suunnittelupäällikkönä Postilla.

Tieni Luontaisten taipumusten pariin kulki sattuman kautta ja osui oikeaan kohtaan työelämässä. Olin teknisessä roolissa ja ensi kertaa työssä koin 45- vuotiaana kalvavaa osaamattomuuden tunnetta. Pelko valtasi mieleni ja aloin käyttäytyä minulle epäluonnollisella tavalla.

Samaan aikaan törmäsin Jari Saarenpään blogeihin LInked In:ssä. Jari Kirjoitti omista luontaisista vahvuuksista ja erilaisuudesta. Omat pelottavat kokemukseni saivat selityksen. Olin minulle sopimattomassa roolissa. Luontaisten taipumusten mukaan minulle eivät sovi tekniset tehtävät, vaan ennemminkin sosiaalista osaamista ja tunnetajua edellyttävät tehtävät. Olen parhaimmillani ihmisten kanssa muutoksissa, joissa kommunikoidaan paljon, tehdään näkyviä toiminnallisia muutoksia ja käsitellään tunteita muutoksissa. Tästä alkoi tieni lisenssivalmentajaksi.

Monet elämässä kummastusta aiheuttaneet asiat ihmisissä saivat selityksen; ”ne toiset” eivät olleet pahoja tai huonoja, he yksinkertaisesti luontaisesti ajattelivat ja lähestyivät asioita toisin kuin minä. He olivat erilaisia kuin minä.

Luontaiset taipumukset ovat olleet ”positiivisesti vahva ase” minulle itseni ja muiden ymmärtämisen ja kehittämisen kannalta. Olen hyödyntänyt menetelmän oppeja omassa työyhteisössäni;  ja voin sanoa, menestyksellä.

Tuntuuko sinusta, että joka päivä on maanantaipäivä työssä? Tuntuuko sinusta, ettei tiimisi jostain syystä pysty hyödyntämään koko potentiaaliaan tuloksen hyväksi? Oletko kiinnostunut sielusi tutkimisesta? Jostain, mikä voisi auttaa uuteen merkitykselliseen alkuun niin työssä kuin sen ulkopuolellakin?

Anna minun yrittää auttaa. Valoa päivääsi. t. Marko

LUONTAISET TAIPUMUKSET™ -lisenssit:

LUONTAISET TAIPUMUKSET™ -lisenssivalmentaja

LUONTAISET TAIPUMUKSET™ esihenkilötyön lisenssivalmentaja