Oili Valkila

Viestinnän ja vuorovaikutuksen remontoija ja tehostaja – ENTJ

Valmennuskielet: suomi

+358 40 5584491
oili.valkila@willetway.fi

Will & Way

Ihmettelin aina, mikseivät ihmiset vain tarttuneet toimiin ja tehneet niitä pois. Miksi he ihmettelivät toisarvoisia asioita, arastelivat toisiaan, eikä mikään edistynyt työmaalla. Vähitellen ymmärsin, miten erilaisia me todellakin voimme olla. Tajusin viimein, että minun suoraviivainen ENTJ-tapani ei ollutkaan ainoa tapa.  Yhdessä toimiminen, viestintä ja vuorovaikutus alkoi välittömästi tuon oivalluksen jälkeen toimimaan huomattavasti paremmin. Sen jälkeen olen rakastanut työskentelyä tiimeissä ja ryhmissä, joissa oma osaamiseni pääsee käyttöön, mutta jonkun toisen osaaminen ja ymmärrys peittää ne aukot, joita itse en pysty kattamaan.

Kun olin saanut tuon herätyksen erilaisuuden tunnistamiseen, sietämiseen ja hyödyntämiseen, oli selvää, että käyttäisin sitä Luontaiset Taipumukset -valmentajana. Tuo järjestelmä kokoaa niin eheästi sen matriisin, jossa eromme tulevat esiin käytännöllisesti ja ilman arvoasetelmia.

Erilaisuuksien tunnistaminen, hyväksyminen ja hyödyntäminen on erityisen hyödyllistä työyhteisön viestinnässä ja vuorovaikutuksessa. Kun esimies esimerkiksi oppii tunnistamaan itsensä ja oman ryhmänsä erilaisuudet, hän osaa myös kääntää sitä oikeaa avainta, jolla kukin käynnistyy arjen työssä sekä muutostilanteissa. Työ ja vuorovaikutus sujuvat, ihmiset motivoituvat, asiat hoituvat, eikä energiaa ja työaikaa kulu toisarvoisiin ihmissuhdelabyrintteihin.

Viestintä- ja vuorovaikutuskouluttajana tämä on minulle hyvin tärkeä alue. Olen suomen kielen ja puheviestinnän maisteri, logonomi, ja MHT. Valmennan mieluiten juuri työyhteisöjä sekä esimiehiä tekemään työtään tuloksekkaammin ja mielekkäämmin. Siinä LUONTAISET TAIPUMUKSET™ -menetelmä on todella hyödyllinen. Se hyödyttää minua myös esiintymis- ja muissa viestintäkoulutuksissani.

LUONTAISET TAIPUMUKSET™ -lisenssit:

LUONTAISET TAIPUMUKSET™ -lisenssivalmentaja

TYÖRYHMÄN TAIPUMUKSET™ -lisenssivalmentaja