Petra Alijärvi

Arjen innostava improvisoija – ENFP

Valmennuskielet: suomi ja englanti

+358 44 339 6355
petra.alijarvi@voimisto.fi

Voimisto Oy

Olen innovatiivinen puheviestinnän ja vuorovaikutuksen moniosaaja, kouluttaja ja sparraaja. Pitkä ura hoitotyön maailmassa niin sairaalassa kuin kenttäsairaalassa on antanut minulle mahdollisuuden nähdä elämän kirjoa joka kulmasta. Olen saanut haastaa itseäni, nähdä itseni vahvimmillani ja heikoimmillani.

Ihmisten ainutlaatuisuus on kiehtonut minua aina, niin fysiologisesti kuin psykologisestikin ja siksi olenkin ajautunut vuorovaikutuksen maailmaan. Siinä minua kiehtoo erityisesti se, että vuorovaikutusta on kaikkialla ja se koskettaa meitä kaikkia. Ihminen ei voi olla vuorovaikuttamatta. Aivan samoin on luontaisten taipumusten suhteen, emme voi olla käyttämättä niitä. Ne vaikuttavat arkeemme ajatteluumme ja toimintaamme. Siksi niiden ymmärtäminen onkin tärkeää, sillä jos emme itse tunnista ja osaa tulkita niitä itsessämme, joku muu koittaa sitä kuitenkin ja usein tulkinta menee pieleen. Siksi voimmekin kokea, että emme kerta kaikkiaan ymmärrä jotain henkilöä.

Olen itse oppinut jo nuorena, että vuorovaikutus on taitoja, joita voi ja tulisi opetella ja kehittää. Koskaan ei tule valmista ja se pitääkin motivaation yllä.

Luontaiset taipumukset ovat loistava lähtökohta myös vuorovaikutustaitojen kehittämiselle. Itselleni oma analyysini antoi paljon vastauksia ja ohjasi oikeaan suuntaan samalla rohkaisten. Kun ihmisellä on ymmärrys omista vahvuuksistaan, hän näkee myös kehittämisenpaikat paremmin. Vuorovaikutustaidot antavat tähän kehittymiseen oivat työkalut ja pian ihminen huomaakin, että ennen jos ajatteli pärjäävänsä ruuvimeisselillä, niin onkin oppinut ottamaan haltuun koko työkalusarjan. Se tekee elämästä antoisampaa.

LUONTAISET TAIPUMUKSET™ -lisenssit:

LUONTAISET TAIPUMUKSET™ lisenssivalmentaja

LUONTAISET TAIPUMUKSET™ esimies- ja asiantuntijatyön lisenssivalmentaja