Kirjoittaja: Tanja Meronen | Yrittäjä, pedagogian, viestinnän, liiketoiminnan, asiakaskokemuksen ja palvelumuotoilun asiantuntija, LUONTAISET TAIPUMUKSET™ -valmentaja

 

Yrittäjäsuvussa ja yrittäjäperheessä kasvaneena olen tiennyt, että vielä joku päivä minustakin tulee yrittäjä. Yrittäjyyden vapauden ja mahdollisuuksien lisäksi olen aina tiedostanut myös sen vaativuuden, riskit ja sitovuuden. Siksi olen odottanut lähes viisikymppiseksi, että elämäntilanteeni on mielestäni sopiva omalle yritykselle. Kerron tässä blogissa tunnelmistani yrittäjyystaipaleeni alkuetapilla. Kuvitus on reissualbumistani purjehdittuani Santa Maria Manuelan miehistön jäsenenä Tall Ships Races 2017 etapin Kotkasta Turkuun.

 

 

Fiiliksien jakaminen on yrittäjällekin tärkeää

 

Olen saanut ikäni seurata, kuinka yksinäistä yrittäjyyden toteuttaminen on. Seurallisena, asioita mielellään jakavana sekä jatkuvaa palautetta kaipaavana ENFJ-tyyppinä pohdin paljon, kuinka saan yrittäjyydelleni kollegiaalista verkostoa. Tiedän tarvitsevani ympärilleni ihmisiä, joiden kanssa voin jakaa työhöni liittyviä fiiliksiä, onnistumisia ja epäonnistumisia.

Kokemukseni mukaan oma perhe, ystävät, saatika asiakkaat eivät ole niitä parhaita mahdollisia reflektoinnin kohteita, kun puhutaan arkisista kokemuksista työssä. On tärkeää, että voin jakaa työhön liittyviä tuntemuksia sellaisten ihmisten kanssa, jotka toimivat samanmoisessa toimintaympäristössä ja täten näkevät kyseisen työn kanssani samasta näkökulmasta.

Olen keskustellut kymmenien alkavien ja tuoreiden yrittäjien kanssa ja kuullut, että yrittäjä kaipaa sparraajaa erityisesti yrittäjyytensä alkutaipaleella. Yrittäjäksi ryhtyessään sitä ottaa merkittävältä tuntuvan harppauksen uudenlaiseen asemaan yhteiskunnassa. Mm. yrityksen perustamisprosessin, tulonmuodostuksen, sosiaaliturvan, työajan, päivittäisen verkoston, sidosryhmien ja perheen yhteensovittamisen haasteet mietityttävät ja syystäkin.

 

 

Proaktiivinen valmentajaorganisaatio löytyi

 

Vastasyntyneen yritykseni päätuotteet liittyvät koulutus- sekä viestintäpalveluihin. Tutustuin LUONTAISET TAIPUMUKSET™ -menetelmään ja -konseptiin rauhassa useiden vuosien ajan ja eri näkökulmista. Näin varmistin, että se tarjoaa selkeiden asiakashyötyjen lisäksi yrittäjälle vahvan brändin sekä markkinointi- ja valmentajatuen.

LUONTAISET TAIPUMUKSET™ on tarjonnut minulle valmentajalisenssien lisäksi hedelmällisen kasvualustan ammattimaiseksi valmentajaksi. Tätä kasvutarinaa tukee oma pedagoginen taustani. LUONTAISET TAIPUMUKSET™ -konseptiin kuuluu aktiivista, henkilökohtaista tukea niin yritysidean hiomisessa, markkinoinnissa, verkostojen luomisessa kuin valmennustekniikoissakin. Hetkeäkään en ole kokenut olevani yksin. Paljon on tietenkin kiinni myös omasta aktiivisuudesta ja osallistumisesta.

 

 

Ajoittainen epäusko kuuluu luonnollisena osana yrittäjyyteen. Sen vallatessa olen aina löytänyt verkostostani kollegan, jonka kanssa on nostettu jälleen hännät ylös ja marssittu kohti entistäkin kirkkaampaa tavoitetta. Olen saanut kollegoista liudan uusia ja läheisiä ystäviä sekä Helinin Nikosta ja Saarenpään Jarista luotettavat luotsaajat yrittäjyyteni purrelle.

Reititys on laadittu. Jännityksellä odotan, millaisiin satamiin päädyn. Matka voi alkaa!  

 

 

________________________________

 

Lue jutun kirjoittajan esittely

 

 

 

Tanja Meronen
KETTU valmennus ja viestintä
tanja.meronen@kettu.fi
www.kettu.fi
+358 40 756 0838

www.linkedin.com/in/tanjameronen
https://www.facebook.com/tanja.meronen
https://www.instagram.com/tanjameronen

 LUONTAISET TAIPUMUKSET™ -VALMENTAJISTA ESITTELYSSÄ

TANJA MERONEN, KETTU valmennus ja viestintäTanja valmentajana

KETTU valmennuksen LUONTAISET TAIPUMUKSET™ -palvelut

Kirjoittaja:luontaisettaipumukset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *