Kirjoittaja: valmentaja, CEO Jari Saarenpää

 

Moni saattaa ajatella, että huipputiimit syntyvät, kun parhaat asiantuntijat kootaan yhteen. Ei kuitenkaan ole itsestään selvää, että nämä kyvykkäät, organisaatioon sopiviksi todetut ihmiset saavat aikaan huipputuloksia.Mikä on se puuttuva palanen, että tiimistä tulisi huipputiimi?

Google perusti vuonna 2012 Aristoteles-projektin, jonka tarkoituksena oli löytää vastaus tähän kysymykseen. Projektiin pestattiin Googlen sisältä tilastoihmisiä, organisaatiopsykologeja, sosiologeja, insinöörejä sekä akateemisesta maailmasta tutkijoita. Vaikka Googlella on tiedon analysointiin valtavat resurssit ja osaamista, ei mitään selkeästi selittävää tekijää löytynyt useankaan vuoden jälkeen.

 

Vuorovaikutuksen ja tunnetaitojen merkitys

Lopulta neljän vuoden jälkeen tutkijat törmäsivät psykologisen turvallisuuden käsitteeseen. Psykologinen turvallisuus on työ- ja organisaatiopsykologiassa määritelty mm. ryhmässä vallitsevaksi käsitykseksi siitä, että asioista puhutaan suoraan ilman pelkoa kielteisistä seuraamuksista, toisia kuunnellaan, virheiden tekeminen on sallittua ja palautetta annetaan rakentavasti.

 

Mikä on se puuttuva palanen, että tiimistä tulisi huipputiimi? Share on X

 

Erilaisuuden ymmärtäminen ja hyödyntäminen

Olen työskennellyt 25 vuotta erilaisissa esimiestehtävissä. Tiimidynamiikan ymmärtäminen porukalla on usein ollut se tekijä, joka on tuonut nopeasti hyviä liiketoiminnan tuloksia. Annetaan jokaisen kasvaa omaan täyteen potentiaaliinsa antamalla se tila, joka hänen vahvuuksiensa kehittämiseen tarvitaan. Esimiehellä on vastuu siitä, että psykologisen turvallisuuden tunne voi yksilöissä kehittyä.

Valmennamme LUONTAISET TAIPUMUKSET™ ammattivalmentajia, jotka auttavat ihmisten erilaisuuden ymmärtämisessä ja hyödyntämisessä. Uskomme, että jokaisessa ihmisessä on ainutlaatuinen yhdistelmä vahvuuksia. Tarjoamme ihmisten erilaisuuden ymmärtämiseen ja hyödyntämiseen kehitetyn Suomen johtavan valmennusalustan sekä laajan verkoston ammattivalmentajia. Keskeisiä kohderyhmiä ovat mm. johtoryhmien tiimiyttäminen, asiakaskohtaamisen kehittäminen sekä esimiesten ja tiimien valmennus. Lue lisää verkkosivuiltamme.

 

Tämä artikkeli julkaistiin 20.9.2019 Talouselämä -lehden Business Now -liitteessä.

 

 

 

 LUONTAISET TAIPUMUKSET™ -VALMENTAJISTA ESITTELYSSÄ

TANJA MERONEN, KETTU valmennus ja viestintäTanja valmentajana

KETTU valmennuksen LUONTAISET TAIPUMUKSET™ -palvelut

Kirjoittaja:luontaisettaipumukset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *