Kirjoittaja: LUONTAISET TAIPUMUKSET™ -valmentaja ja etälenkittäjä Katariina Sampinen

 

Meitä lisensoituja LUONTAISET TAIPUMUKSET™ -valmentajia on yli 200 ympäri Suomea. Osa toimii yrityksissä in-house valmentajina, osa valmentaa yrityksiä hyödyntäen yhdessä rakennettuja LUONTAISET TAIPUMUKSET™ -valmennuskonsepteja. Osa valmentajista taas on rakentanut omia valmennuskokonaisuuksiaan, joissa LUONTAISET TAIPUMUKSET™ -ajatustyylianalyysi on yhdistetty valmentajan muuhun erityisosaamiseen tai kohdennettu erityisesti tietynlaisiin tarpeisiin. Yksi uusimmista tällaisista on LUONTAISET TAIPUMUKSET™ -valmennusten yhdistäminen ulkoiluun ja liikkumiseen, jonka toteuttajana on Yhdessä Ovesta Ulos.

 

Aivotutkija Minna Huotilainen kävi pitämässä LUONTAISET TAIPUMUKSET™ -valmentajajoukolle luennon työstä aivojen kannalta. Huotilainen kertoi aivojen kuormittumisesta, palautumisesta sekä liikunnan ja oppimisen yhteydestä. Olin tuota ennen jo mielessään suunnitellut etälenkkeilyä ja Huotilaisen puheet mm. liikunnan ja oppimisen yhdistämisen positiivista vaikutuksista vahvistivat entisestään uskoani etälenkkeilyn monipuolisista hyödyistä ja niin Yhdessä Ovesta Ulos™ -palvelu perustettiin tätä toteuttamaan.

 

 

Ensimmäiset kuukaudet Yhdessä Ovesta Ulos™ etälenkkeilyryhmiä on ollut tarjolla vain kuluttaja-asiakkaille, mutta tarjontaa ollaan laajentamassa yritysten tarpeisiin suunniteltuihin palvelukokonaisuuksiin. Kuluttaja-asiakkaille on tarjolla eri teemoihin keskittyviä ryhmiä ja mukana on myös Luontaiset taipumukseni sekä Erilaisuus voimavaraksi -etälenkit. Myös yrityksille työhyvinvointiin tarjottavissa valmennuksissa luontaisten taipumusten tunnistaminen, ymmärtäminen ja hyödyntäminen tulevat olemaan yhtenä osana auttamassa työyhteisöjä tehokkaampaan ja kestävämmällä pohjalla olevaan tekemiseen. Työntekijöiden luontaisten vahvuuksien tunnistaminen ja valjastaminen konkreettiseen käyttöön rikastaa työntekijän työpäivää ja näyttäytyy organisaatiolle kehityksenä työhyvinvoinnissa sekä tuottavuudessa.

Yhdessä Ovesta Ulos™ -palvelu tekee rohkeasti työtä työhyvinvoinnin edistämiseksi uudella työkalulla; etälenkkeilyllä. YOU:n järjestämät etälenkkeilyryhmät eivät tarjoa ainoastaan raikasta ilmaa ja keholle liikettä, vaan lenkkeilyyn on liitetty niin tiedon jakamista, oppimista tukevia harjoitteita, vertaiskeskusteluja kuin käytännöntasolle vietyä säännöllistä ja osallistavaa tukeakin.

Tiimityöskentely saa vahvan pohjan, kun työyhteisön jäsenet tiedostavat omat ja työkaverinsa luontaiset tavat toimia ja kunkin henkilökohtaisia luontaisia vahvuuksia osataan huomioida ja hyödyntää tiimin toiminnassa. Työhyvinvoinnin edistämiseen keskittyvää etälenkkeilyä luontaisiin taipumuksiin tutustuen on kokeillut muun muassa Salon Muistiyhdistyksen pieni ja tiivis työyhteisö, joka perehtyi lenkkeilyn ohessa omiin luontaisiin vahvuuksiinsa ja ihmisten erilaisuuteen. Projektivastaava Anne-Ly Palosaari oli yksi lenkeille osallistuneista ja hän kertoo saaneensa luontaisiin taipumuksiin ja erilaisiin ajattelutyyleihin perehtymisestä paljon ahaa -elämyksiä. Palosaari kuvaa valmennuksen auttaneet tuntemaan työkaveria uudesta näkökulmasta erilaisuuden kautta, mikä oivallutti ymmärtämään myös toisen tyyliä tehdä töitä.

Etälenkkeilyn idea on yksinkertainen, mutta ryhmäpuhelun kautta tapahtuva kommunikointi on aina joillekin uusi juttu. Ennen etälenkkejä osa onkin pohtinut, kuinka keskustelu etänä sujuisi. Kokemus on osallistujien mielestä ollut positiivinen ja yhdessä liikkuminen puhelun välityksellä seurustellen on palautteiden perusteella tuntunut luontevalta. Etälenkeille osallistujat tarvitsevat vain kännykän ja siihen mikrofonikuulokkeet. Yhdessä Ovesta Ulos toimittaa mikrofoneille tuulisuojan, joka poistaa mahdollisen tuulen aiheuttaman taustakohinan.

Vaikka ulkoilun ja liikkumisen hyödyt ovat kiistattomat, olemme ja valmentajakollegani Sini Piintilän kanssa valmiita myös toteuttamaan LUONTAISET TAIPUMUKSET™ -valmennuksen perinteisemmällä tavalla. Palauttavat lenkit voidaan myös ottaa vain osittain mukaan pienemmässä roolissa, mutta perinteisessäkin valmennusmallissa painotamme vahvasti asioiden linkittämistä käytäntöön ja sitä, miten luontaisten taipumusten tunteminen ja hyödyntäminen on eduksi myös työssäjaksamisen parantumisen kautta.

 

Kiinnostuitko yrityksille järjestettävistä etälenkkeilykokonaisuuksista?

Ota yhteyttä Katariina Sampinen p. 0400-675 627 katariina@yhdessaovestaulos.fi

Yleisiin etälenkkeilyryhmiin voit puolestaan tutustua YOU:n sivuilla. Valitse kiinnostavin aihepiiri ja ilmoittaudu mukaan!

 LUONTAISET TAIPUMUKSET™ -VALMENTAJISTA ESITTELYSSÄ

TANJA MERONEN, KETTU valmennus ja viestintäTanja valmentajana

KETTU valmennuksen LUONTAISET TAIPUMUKSET™ -palvelut

Kirjoittaja:luontaisettaipumukset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *